Når det kommer til Skagens badehoteller gennem tiderne, må Brøndums Hotel, med sin centrale beliggenhed, siges at være byens badehotel. Som nabo til Skagens Museum og med afstande på ca. 600 meter til Skagens centrum, ca. 1.000 meter til havnen og blot 500 meter til Skagen Sønderstrand, som er én af Danmarks bedste strande, er Brøndums Hotel det idéelle sted at overnatte, når man vil opleve Skagen og samtidig finde ro for sjælen midt i den gamle bydel, Østerby.

Brøndums Hotel startede egentlig som gæstgivergård i ca. 1840, men fik senere status af hotel. Den ældste del af hovedbygningen er fra 1874, mens en udvidelse, tegnet af Ulrik Plesner, stod færdig i 1892. Den første udvidelse var imidlertid ikke tilstrækkeligt, og hotellet blev udvidet igen i både 1897 og 1909. I 1915 var Brøndums Hotel blevet så populært, at endnu en tilføjelse kom til. Denne gang i form af Admiralgaarden, som er bygget efter samme tegninger, som kongeresidensen ”Klitgaarden”. Nuværende ejer, Bendt Fredberg, har indlemmet yderligere tre gæstehuse Finnens Hus, Trolles Hus og Anchersvej 8 til hotellet. Her tilbydes overnatningen i mere private omgivelser og alle tre gæstehuse er udstyret med eget toilet og bad.

Vi værner på Brøndums Hotel om vor historie, charmen og den originale ånd fra Kunstnerkoloniens tid. Selvom der i dag findes værelser med både bad og toilet, er Brøndums Hotel dog stadig et traditionelt badehotel. Således er der derfor i dag ikke bad og toilet på alle værelser. Til gengæld er de udstyret med fine håndvaske, ligesom alle gæster bydes badekåber og velindrettede badeværelser er fordelt på etagerne.

På trods af vores kærlighed til hotellets historie og ånd anerkender vi selvfølgelig tidens udvikling og de behov, som følger med. Der er derfor gratis Wi-Fi til alle vore gæster, ligesom der forefindes gratis parkering både ved hovedbygningen og vore annekser. Værelserne ikke er udstyret med hverken tv eller radio. Det er ikke tilladt at ryge i hotellets bygninger, og der er ikke mulighed for at medbringe kæledyr.

Havnemiljøet i Skagen har også udviklet sig med industrialiseringen. Admiralgaarden, som tidligere lå helt ned til strandpromenaden, er nu nabo til det industrille havnemiljø. Af denne grund kan der til tider opleves støj på Admiralgaarden. Ligeledes vil man på Brøndums Hotel, som i resten af Skagen, sommetider fornemme lugtgener fra Fiskernes Fiskeindustri.

Der serveres hver morgen en pragtfuld morgenmad i hotellets hovedbygning. Ønsker man at spise frokost eller middag i vor anerkendte restaurant, anbefaler vi, at man bestiller bord.

Hovedbygningen

Hovedbygningen har 16 dobbeltværelser og 5 enkeltværelser, alle med håndvask og med adgang til badeværelser fordelt i fløjene på 1. og 2. sal.

Læs mere


Admiralgaarden

På Admiralgaarden er der 11 dobbeltværelser med bad og toilet. De øvrige 8 dobbeltværelser og 5 enkeltværelser er med håndvask og adgang til badeværelser fordelt på etagerne.

Læs mereFinnens Hus, Anchersvej 7

Lille førstesals studio med smal trappe (ikke egnet for gangbesværede gæster) og tekøkken. Bad og toilet i stueetagen. Opvarmning med el-varme og kakkelovn.

Læs mere