Degn Brøndums Fødselsdag

En hyldest til Degn Brøndum

23. marts 2024.

I samarbejde med Skagens Kunstmuseer har vi planlagt en aften dedikeret til at hylde Degn Brøndum, den visionære skikkelse bag Brøndums Hotel og en nøglefigur i Skagens kunst-, kultur- og erhvervshistorie – en af de store mæcener i dansk guldalderkunst og kunstnerkolonien i Skagen.

Vi tager dig med tilbage til 1902, det år hvor Degn Brøndums karriere kulminerede. Hotellet stod som et symbol på hans visioner, kunstnerkolonien blomstrede, og Skagen vibrerede af kreativ energi. Derfor fortjener hans fødselsdag en fejring med al den pomp og pragt, som han selv ville have sat pris på.

Som altid er udgangspunktet for Brøndums Hotel, den gode kvalitet i mad og oplevelse.
Vi dækker op ved langbord, som man gjorde dengang, og køkkenchef Mikkel Heuck har, sammen med sit dygtige team, gravet dybt i den historiske dokumentation fra netop denne særlige aften, og genfortolket den menu, som Hulda Brøndum lavede til sin storebrors fødselsdag i 1902. Vi inviterer dig til at opleve en gastro-historisk 4-retters rejse igennem historien.

Dagens program

  • Indtjekning på hotellet fra kl. 15.00.
  • Kl. 16.00: Velkomst på Skagens Museum med kanapéer og champagne.
  • Skagens Museum fortæller
    • Hotelejer Degn Brøndum - en nøglefigur i Skagens kunstneriske og kulturelle arv.
    • Datidens hverdagskost og Degns søster, Hulda Brøndums, udsøgte kogekunst på Brøndums Hotel.
    • Aftenens festmenu – Inspireret af museets brevsamling om Hulda Brøndums kogekunst.
  • Kl. 17.45: Til Brøndums Hotel - Velkomst og fortællinger
  • 4-retters historisk menu med vine med præsentation
  • The, kaffe og petit fours.
  • Overnatning - vælg mellem forskellige værelsestyper.
  • Brøndums morgenbuffet.
  • Tjek ud senest kl. 11.00

Aftenens menu:

Kanapéer og champagne
Pighvar med æble og østers
Lammekotelet med brisler og peber
Kalvehøjreb med kartoffel og perleløg
Ymerfromage med kærnemælk og rugbrød


Nyd en enestående eftermiddag og aften med spændende indslag, både historiske og kulinariske.

Pris pr. person med overnatning fra DKK 1.995,-

Der er kun et begrænset antal pladser. Kontakt receptionen på info@slet-dette.broendums-hotel.dk eller 98 44 15 55, for at sikre dig en plads.


Påskebord 2024

Påsken - En fejring af traditioner
24. og 31. marts

Saml familie, venner og kære til en hyggelig påskefrokost, hvor tradition og god mad går hånd i hånd.

Vores påskefrokost er omhyggeligt sammensat og du kan se frem til et ægte, dansk påskebord.

Serveres på ét buffetbord, men i 1, 2, 3 og 4 servering.

  1. servering
    Marineret sild og karrysalat
    Håndpillet rejer med mayonnaise og smilene æg
    Brøndums fiskesalat med spæde urter
  2. servering
    Rødspættefilet med remoulade og citron
    Lun Leverpostej med røget bacon
    Frikadeller med rødbeder og agurkesalat
  3. servering
    Lammekølle med rodfrugter og rødvinssauce
    Majs kylling med forårsgrønt og sauce supreme
    Spidskålssalat
    Marineret vildmose kartofler
  4. dessert
    Gammeldags æblekage
    Citrontærte med brændt marengs

Pris pr. person DKK 475,-

Reservér via nedenstående link.

Reservér bord her


Vinsmagning - Bourgogne

Bourgogne - Et af vinverdenens mest legendariske områder

20. april 2024

Byd foråret velkommen med et brag af en aften på Brøndums Hotel.

Vi byder velkommen til årets første vin arrangement med et af vinverdenens mest legendariske områder. Det drejer sig selvfølgelig om Bourgogne i Frankrig.

Vi skal gennem 5 forskellige vine fra det største økologisk certificerede domaine i hele Côte d’Or nemlig Domaine De La Vougeraie, der i dag råder over hele 9 Grands Crus, 11 Premier Crus og 4 Monopolmarker. Alt sammen præsenteret af salgsdirektør Frans Fossing fra Philipson Wine, kombineret med små anekdoter om såvel huset som regionen.

Dertil har køkkenchef Mikkel Heuck kreeret en fantastisk 4-retters menu inspireret af regionen og årstiden.

Aftenens menu:

Amuse
2019 Cremant de Bourgogne Brut Fête de Famille 

Hummer med krydderurter og østerscreme
2020 Côte de Beaune Les Pierres Blanche Blanc 

Pighvar med kål og vallesauce
2020 Vougeot Blanc Clos du Prieure Monopole 

Fyldt vagtel med persille og hønsesauce
2020 Gevrey-Chambertin Les Evocelles

Oksemørbrad med selleri og trøffelsauce
2015 Nuits-Saint-Georges 1. Cru Clos de Thorey

Petit fours

Pris pr. person fra DKK 2.495,00

Der er kun et begrænset antal pladser - Reservér via nedenstående link.

Hvis du ønsker at overnatte på hotellet i forlængelse af middagen kan du benytte rabatkoden vin2024 og få 10 % rabat på din overnatning.

Reservér plads til arrangementet her