Danish
English

Michel Michaud

 

Michel Michaud blev født i den franske by Cognac i 1946. Han stod i lære som kok allerede i Tarbes. Han arbejdede herefter i Saintes, Cahors og i Avallon i Bourgogne, hvor han arbejdede på restauranten Hostellerie de la Poste, der havde en michelinstjerne.

I 1971 blev han køkkenchef på Falsled Kro, hvor han introducerede det franske køkken. Da Lene og Sven Grønlykke sammen med Inge og Klaus Rifbjerg grundlagde Kong Hans Kælder i København i 1976 blev Michaud køkkenchef her. Han forsatte med det franske køkken der vandt større indpas i de gastronomiske kredse i Danmark. I 1983 modtager restauranten som den første i Danmark en stjerne i Michelinguiden. Inden da er Michaud dog flyttet tilbage til Frankrig, hvor han åbnede sin egen restaurant i 1981. Denne får også en michelinstjerne i 1986, før Michaud vender tilbage til Danmark i 1986.

Tilbage i Danmark blev han køkkenchef på Søllerød Kro. Året efter, i 1987, modtog restauranten sin første michelinstjerne. Han arbejde kort på Restaurant Gammel Åbyhøj i Aarhus og i 1993 blev han indehaver af restauranten Marie Louise i Odense. I 1999 modtog han Champagneprisen, der blev uddelt første gang dette år. I 2004 flyttede han videre til Ruths Hotel. Hans mad på Ruths Hotel er ligesom de foregående restauranter, som han har arbejdet på, blevet rost af anmelderne.

I 2014 forlod han Ruths Hotel for at blive chefkok på Molskroen. Året efter overtog han den fulde drift af stedet efter Wassim Hallal. Ved udgangen af 2015 stoppede Michaud på Molskroen, da han ville vende tilbage til Skagen.

Michel Michaud blev ansat på Brøndums Hotel som køkkenchef den 1. april 2016.

Michaud har modtaget michelinstjerner i 1982, 1986 og 1987. I 2008 blev han slået til Ridder af Dannebrog, og samme år modtog han også Ordre National du Mérite.